Inloggen

De Zijlwijkschool

Nieuwsbrief 12 februari 2020

VanAdministratie-mailbox (Annelies Lommers)

AanIedereen in alle groepen

12 februari 2020

Agenda

 

Donderdag 13 februari
  • Ouderspreekuur op uitnodiging
  • Klassenfeest groepen 7 en 8
Maandag 17 februari
  • Rapport 1 mee
Donderdag 20 februari
  • Playbackshow
    Deur van locatie Regenboogpad gaat open om 18.30 uur, de show start om 19.00 uur.
Vrijdag 21 februari
  • De 3e editie van de Zijlwijktimes mee
24 feb. t/m 1 maart
  • Voorjaarsvakantie

 

 

OERRR!

OERRR

De afgelopen twee weken hebben we €17,35 opgehaald voor OERRR! 

 

Oei! De opbrengst valt behoorlijk tegen...
Denkt u er (de komende week?) ook aan om bij te dragen aan de mooie natuur waarin, tijdens de voorjaarsvakantie, een heleboel kinderen veel tijd zullen doorbrengen?!?

 

Want als de natuur er voor ons is, dan zijn wij er toch voor de natuur?

Klassenfeest groepen 7 en 8

discoHet is ondertussen een traditie geworden; op donderdag 13 februari vindt het klassenfeest van de groepen 7 & 8 plaats! De aula van het Regenboogpad wordt omgetoverd tot een echte disco! De hele avond gaan de kinderen en juffen genieten van muziek en van elkaars dansmoves! 

 

Het feest begint om 19:00 uur. Daarna mogen de ouders naar huis en gaan wij feesten tot 20:30 uur! 

Ziektevervanging

ziekHet is de tijd van het jaar waarin er weer van allerlei griepvirussen hun best doen om het ons ongemakkelijk te maken. We merken dit niet alleen aan de vele ziekmeldingen van de leerlingen, maar helaas zijn de leerkrachten ook niet immuun. We proberen de problemen die dit met zich meebrengt zoveel mogelijk op te lossen binnen ons team. Op deze manier zien kinderen -ook al is het niet hun eigen leerkracht- toch een bekend gezicht voor de groep die bovendien weet hoe wij op de Zijlwijkschool werken.
Soms moeten we behoorlijk wat schuiven omdat niet alle leerkrachten zich prettig voelen in elke bouw (bovenbouw - middenbouw - onderbouw). Het kan dus zijn dat uw zoon of dochter een andere leerkracht voor de groep heeft terwijl de eigen leerkracht niet ziek is, maar wordt ingezet in een groep van een zieke leerkracht. We maken binnen ons team gebruik van elkaars kwaliteiten en komen op deze manier bijna altijd tot een (creatieve) oplossing. Hierdoor is het ziektevervangingspercentage binnen onze school zeer hoog en wordt er maar zeer zelden een groep naar huis gestuurd.

Gluren bij de buren

Jetske Breedeveld heeft afgelopen zondag enkele prachtige optredens gegeven. Jetske heeft een prachtige stem en ontroerde de toeschouwers. 
Gemist? Misschien bieden wij volgend jaar weer een podium aan een act van "Gluren bij de Buren".

gluren

Studiereis Zuid-Afrika

zuid afJuf Irma en juf Marja vertrekken zondag 16 februari naar Zuid-Afrika waar ze een studiereis zullen maken. Het thema van deze reis is “Internationalisering en diversiteit”. Zij zullen een aantal workshops volgen en opdrachten uitvoeren. Ook bezoeken ze 2 basisscholen en 2 voortgezet onderwijs scholen. Op de basisscholen  zullen zij een les gaan geven over oud hollandse spelletjes en natuurlijk gaan de Afrikaanse kinderen die spelletjes ook spelen!

Ze hopen veel te leren tijdens deze studiereis!

Internationalisering: Schools Comparative study

study

Tijdens ons internationalisetingsproject werden de deelnemende landen nieuwsgierig naar elkaars " gewoontes" in en rond de school. Dit hebben diverse leerlingen van alle landen onderzocht. In dit stuk kunt u de uitslagen van de onderzoekjes lezen. Een aanrader om te lezen omdat het over de specifieke scholen van het samenwerkingsverband gaat, misschien ontdekt u ook nog wel nieuwe 'weetjes' over de Zijlwijkschool!

Juf Kim

kimHallo! Ik ben Kim Verschoor. Ik heb bijna 10 jaar met heel veel plezier als leerkracht in verschillende groepen op de Zijlwijkschool gewerkt. Op dit moment werk ik nog steeds op de Zijlwijkschool, maar dan vanuit mijn eigen praktijk. Ik ondersteun Leonie (intern begeleider) bij de IB-taken en ook werk ik als remedial teacher. Ik ondersteun kinderen wanneer zij net iets extra’s nodig hebben op één of meerdere vakgebieden. Het zou dus zo kunnen zijn dat u mij of mijn naam eens voorbij ziet of hoort komen. Mocht ik met uw kind (gaan) werken en u wilt eens kennismaken, dan kunt u mij altijd mailen voor een afspraak. Dit kan op kim@onderwijspraktijkteylingen.nl. Ik vind het fijn om samen te werken met u als ouder, want samen kunnen we meer voor uw kind betekenen! Meer informatie over mij en/of mijn praktijk kunt u vinden op www.onderwijspraktijkteylingen.nl. Misschien tot ziens!

Zijlwijk Times: de 3e editie komt eraan!

timesDe Zijlwijk Times is een onderdeel van het Engels onderwijs en internationalisering bij ons op school. Dankzij een subsidie kunnen we deze 'krant' ook laten drukken bij een echte drukker. De derde editie is iets anders dan de eerdere twee edities; het heeft een interactiever karakter en heeft veel, door leerlingen gemaakte, Engelse teksten, 'kunstwerken' en puzzeltjes. Op vrijdag 21 februari krijgen alle kinderen een Zijlwijk Times mee naar huis zodat zij hem in de voorjaarsvakantie eens goed kunnen bekijken!

Word leraar!

leraar

Om het lerarentekort terug te dringen heeft een aantal scholen voor voortgezet onderwijs in de regio zich verenigd in de Regionale Aanpak Lerarentekort VO. Ook wij doen hieraan mee. Het gaat erom mensen te behouden, nieuwe mensen te interesseren voor ons mooie beroep en informatie te geven over de mogelijkheden om over te stappen. Op 11 maart a.s. is er een informatieavond ‘Leraar worden’, bedoeld voor iedereen die hierover meer wil weten. 

Meer informatie vindt u als bijlage van dit bericht. Dus kent u iemand, misschien uzelf wel, die geknipt is voor het onderwijs? Zegt het voort.

Activiteiten Marekerk en Regenboogkerk

kerkmozesZie voor meer informatie over de voorstelling 'Woestijngeheimen'de bijlage van dit bericht!